Dag 1 Bogor
Zo daar zijn we weer!! Hallo allemaal welkom op de martijn-kim.reismee blog 2.0. Dit keer gaan we proberen jullie een impressie te geven van onze reis door Indonesië. Was het vorig jaar nog het rijke westen met Amerika dit jaar word het een subtropische verassing. Maar eerst even terug naar het begin maandag ochtend 7:00 uur, daar stonden we dan weer helemaal klaar voor een nieuw avontuur klok slag 7:00 stond John voor onze deur om ons richting het station te brengen. Waar om half 8 de trein naar Schiphol zou vetrekken. Nog geen 2 uur later zaten we dan ook op Schiphol waar niet alles vlotjes verliep maar uiteindelijk met iets meer dan 1,5 uur vertraging gingen we dan echt de lucht in. Dus daar mogen we zeker niet over klagen sterker nog de pilote heeft tijdens de 11 durende vlucht naar Kuala Lumpur de voet of hand flink op het gaspendaal gehad want met nog maar een klein half uurtje vertraging kwamen we aan op de tussen locatie. Vanuit Kuala Lumpur zijn we direct overgestapt op een slag kleiner vliegtuig die ons nog eens 2 uur verder bracht naar Jakarta. Op Jakarta intarnatial airport ging ook alles vlotjes we hoefde nergens echt lang te wachten en na het betalen van 42 euro voor het visum mochten we ook nog het land in!
Voor de genen die denken dat we er toen waren hebben het mis. Ons was aangeraden zo snel mogelijk uit Jakarta weg te gaan van wegen de hectiek en omdat er gewoon verder niks te zoeken hebt. Om een kleine inleving te geven, in Jakarta wonen alleen al 18 miljoen mensen dus je kunt wel na gaan hoe het daar aan toe gaat. Maar goed we vervolgens onze weg richting Bogor een stad niet veel buiten Jakarta dat toch nog 2 uur rijden is. Hier en daar in de file maar met z’n busreisje krijg je toch best een goeie eerste indruk van een land en we moeten zeggen dat valt tot nu toe niet tegen. De eerste Starbucks is al gescoord onze eerste taxi rit is ook al achter de rug dus we zijn al een heel eind op weg.
Om een lang verhaal kort te maken na iets meer dan 24 uur reizen zijn we in Indonesië Bogor beland in een heel rustig net buiten de stad Novotel Golf resort. En ik kan je zeggen na zo veel gereis is het heerlijk om hier even bij te komen de tuin van het hotel is echt in één woord geweldig en brengt je al meteen in de zweer. De kamer ziet er ook geweldig uit we hebben zelfs een privé balkon met een buiten bad, waar we natuurlijk al lang en breed in gelegen hebben. Dat was echt heerlijk na z’n lange reis. Nu zit we onder het dakterras van de cocktailbar de avond valt en in de verte horen we het onweer al aankomen Bogor is namelijk de plaats waar het het meest onweert van de hele wereld.
Ober doe ons nog twee mogito’s en dan lekker hapje eten en vroeg naar bed. Morgen wacht ons weer een dag vol verassingen en we hebben er zin in.
Liefs,
Kim & Martijn
Nog wat feitjes:
· We zijn nu 11371.9 KM van huis
· als we op de fiets terug zoude gaan doe je er 26 dagen en 6 uur over
· Het is erg warm en de luchtvochtigheid is erg hoog
· De mogito die we net bestelde koste ons 1,50 euro
· Het begint hier nu echt te onweren.
Hoi Hr Schraven en Mw Bressers,
Hihihi
Leuk!!!! Jullie eerste verhaaltje vanuit het warme Bogor. We hopen dat jullie veel mooie dingen te zien krijgen en dat jullie volop mogen genieten van alles, ook van elkaar!
Groetjes van het getrouwde stel.
Ziet er weer goed uit jongens. Geniet ervan!!!
Groetjes uit het natte en koude Helmond
Dick,Fanny en Brammetje
Hoiii Kim & Martijn! Vakantiegangers!
Fijn te lezen dat jullie goed zijn aangekomen in Bogor en dat het Hotel goed bevalt.
Doe mij ook zo'n Mogito!! Hihi
Leuk dat jullie er nu al foto's op hebben staan!!
Geniet ervan en ik volg jullie in Indo! :-)
X Dien
Ha luitjes, ga maar goed op onderzoek zodat jullie ons veel tips kunnen geven voor volgend jaar!
Geniet van jullie vakantie en ik ga jullie volgen.
Dikke kus uit het koude kikkerlandje NL
patries
Geniet er lekker van , word vast een reis om nooit te vergeten !!!
Enjoy!!! En ik zal jullie verhalen weer gaan lezen!!
He Kim en Martijn,
Goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen.
Wij zullen jullie een beetje gaan volgen vanuit het warme en mooie Vietnam.
We zitten nu in Ninh Binh, na een dag reizen met de bus...
Zometeen gaan we op de brommer het land verkennen.
Wij wensen jullie veel plezier en maak maar veel foto's.
Groetjes Suus en Jos.