Bandung
Na ons relax dagje en het bij komen van de hele reis was het weer tijd om verder te gaan kijken. We hebben onze eerste nacht prima geslapen was ook niet moeilijk na meer dan 24 uur wakker te zijn geweest. Maar op een legen maag kan natuurlijk niet gereisd worden dus eerst maar even een ontbijtje scoren in het hotel. Tijdens het pakken van onze spullen kwamen we er achter dat we een huisdier hadden een hele grote dikke pad zat bij het raam op het balkon. Het
beest zat zo stil (gelukkig) dat we twijfelde of die wel echt was maar naar een dompelbad met een glas water bewoog hij. Kim snel de koffer dicht voordat we niet alleen een huisdier hebben maar ook een mede passagier.Maar zoals gezegd we gingen vandaag weer verder richting Bandung onze volgende bestemming z’n 5 uur van de Bogor af. Bij het uitchecken hebben we meteen een taxi kunnen regelen die ons die kant op kon brengen na een uurtje wachten was hij er een klein zwart busje voor ons 2 helemaal geblindeerd, ja als waren vips werden we vervoerd door een chauffeur die geen woord Engels sprak wat op zich wel weer komische taferelen met zich mee bracht de beste man praten namelijk honderd uit en wij maar ja ja zeggen. Maar goed op naar Bandung via de Puncak pass een pass langs kleine dropjes midden door de bergen op bijna 1500 meter hoogte. Relatief gezien liggen Boger en Bandung niet heel ver van elkaar af z’n 160km toch is het een tocht van dik 5 uur dat komt vooral door de drukte overal en de smalle weggetjes door de bergen heen. Het is zelf zo dat de Puncak Pass in het weekend is gesloten voor auto’s anders zou het er zo druk worden dat alles vast zou komen te staan. Onderweg kijk je je ogen uit hier en daar rijstvelden tegen de bergen omhoog en alles net zo mooi groen bomen, struiken het gras alles is even groen. Overal zie je ook wel mensen dat valt mij heel erg op mensen die aan het werk zijn of gewoon maar zitten of liggen te slapen. Tijdens de reis zijn we op enkele plaatsen gestopt om wat mooie foto’s te kunnen maken of wat te eten. Al met al een hele comfortabele reis. Het was uiteindelijk al donker toen we aankwamen in Bandung de Chauffeur heeft ons direct afgezet bij ons hotel de Golden flower die we die avond ervoor via internet hadden geboekt. Nu nog even onze schuld in lossen 170 duizend roepia (14 euro) voor een taxi rit van meer dan 5 uur ik vroeg nog of hij in Nederland voor dat tarief niet onze chauffeur wilde zijn maar hij verstond me niet. Helaas!
Z’n eerste reis was best vermoeiend na het inchecken hebben we nog een hapje gegeten in het hotel en zijn daarna naar onze kamer gegaan. De volgende ochtend stond in het teken van geld halen en treinkaartjes kopen voor de volgende dag we gaan namelijk met de trein naar Yogyakarta dat ruim 7 uur van Bandung af ligt. Op het station ff snel wat pinnen maar dat bleek nog niet zo makkelijk geen pinautomaat wilde ons geld uitkeren. En ook in Indonesië kom je zonder geld niet ver dus maar weer terug naar het hotel daar een taxi gepakt en ons naar een internationale bank laten brengen waar het overigens wel gewoon lukte om te pinnen. Voordeel van z’n taxi rit is dat je ook meteen wat van de stad ziet. Om tot de conclusie te komen dan Bandung een beetje vergaande glorie is 10 jaar geleden was dit de place to be maar nu kom je er al snel achter dat je er eigenlijk niet veel te zoeken hebt het is een hele grauwe oude stad waar het hier en daar ook nog eens heel smerig is. We waren ook hier al een beetje voor gewaarschuwd maar als je zo door alles heen kijkt is het best een hele belevenis en voor 1dagje best te doen. Nu staat Bandung ook bekend om z’n factory outlets net buiten de stad dus besloten we de middag maar te gaan winkelen en dan waan je toch gewoon weer in een westers achtige wereld. We kwamen zelfs een restaurant tegen helemaal gericht op Holland met de naam hoe kan het ook anders H.E.M.A. we hebben er niet gegeten maar het zag er wel leuk uit. Toen de avond viel wat best snel gaat binnen 15min is het pik donker. Zijn we weer terug gekeerd naar ons hotel tenslotte moeste we de dag er op (vandaag) om kwart over 5 opstaan want onze trein vertrok om 7uur.
Om 6:15 uur kwam de bestelde taxi die ons naar het station bracht netjes voor reiden. Ook dat was allemaal prima geregeld taxi was op tijd en om half 7 zaten we in de trein die vervolgens om 7 uur netjes vertrok. Het is nu 1uur in de middag (NL 8uur in de ochtend) en we zijn bijna in Yogyakarta. Was de reis naar Bandung al mooi z’n trein reis van 7 uur is echt adembenemend de natuur de stations die je aan doet en de rijstvelden blijft echt super om te zien en beter nog het verveeld niet. Nog een uurtje en we zijn op onze bestemming waar we de aankomende 3 dagen zullen blijven in het Grand Palace hotel. Vanuit daar gaan we allemaal leuke dingen doen waar we jullie zeker weer van op de hoogte gaan brengen in Yogyakarta is namelijk van alles te doen.
Liefs,
Kim & Martijn
Nog een paar feitjes:
· We zijn nu 11682.2 km van huis.
· Met de auto zou je er 5 dagen en 21 uur aan één gesloten over doen om thuis te komen.
· Het is hier om 18uur al pikken donker.
· Een Starbucks koffie kost net zo veel als een hele maaltijd.
· We hebben pas 1x een regen bui gehad.
Hallo Kim en martijn mocht er buiten de kikker nog een papagaai binnen vliegen neem hem voor me verder heel veel plezier en geniet ervan.
Iedereen bedankt voor jullie reacties!! leuk dat jullie ons weer volgen. Wil je ook wat bewegende beelden zien knip dan de inderstaande link in je www balk:
of ga naar:
Gr. Kim & martijn
Hey Kim en Martijn!
Leuk, leuk, dat jullie weer alles bijhouden op de site. Is altijd leuk om te lezen waar jullie zijn en hoe het jullie daar bevalt!
Fijn dat jullie goed zijn aangekomen; ga jullie verder zeker volgen. Geniet er van, maar dat zullen jullie vast voor de volle 100% doen!!
Veel plezier in Yogyakarta!!
Liefs Daisy.
He Kim en Martijn,
Ja, Kim ik zeg tegen Jos ook erg vaak: " Dit lijkt veel op Nepal" En ook Ghana...!
Maar ik zie aan de foto's van julllie dat Indonesie ook weer op Vietnam lijkt: rijstvelden, bergen en veel motors.
Wij zijn nu van Ninh Binh, naar Hue naar Hoi An gereist. Langs de zee af: erg mooi.
Het heeft gisteren en vanmorgen erg veel geregent...!
Veel plezier jullie samen en tot de volgende mail.
Groetjes Suus en Jos
marcel en cristine is een zoon geboren,
51 centimeter 3260 gram
zondagavond om kwart voor twaalf.
groeten herman en ans.